Connect with us

International

In Italia, liderul extremei drepte, Giorgia Meloni a revendicat victoria în alegerile de ieri

Published

on

In Italia, liderul extremei drepte, Giorgia Meloni a revendicat victoria în alegerile de ieri, în numele blocului de dreapta care a câştigat cele mai multe locuri în Parlament, potrivit sondajelor de la urne.

Rezultatele complete ale scrutinului vor fi anunţate azi, în prima parte a zilei. Elena Postelnicu transmite de la Roma:

Si în alegerile recente din Suedia a câştigat extrema dreaptă, spre îngrijorarea europeană. Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a avertizat joi că Uniunea are „instrumente” de sancţionare a ţărilor membre care subminează statul de drept şi valorile democratice.

Corespondenţii de presă transmit că Georgia Meloni a muncit din greu pentru a-şi îmblânzi imaginea, declarându-şi sprijinul pentru Ucraina şi diluând retorica anti-Bruxelles. Ea conduce totuşi un partid înrădăcinat într-o mişcare postbelică creată de fasciştii lui Mussolini, cu puternice mesaje antimigraţie şi împotriva drepturilor LGBT.

În plus, aliaţii doamnei Meloni, Silvio Berlusconi şi Matteo Salvini au adoptat poziţii în favoarea Rusiei în contextul războiului din Ucraina. De altfel premierul ungar Viktor Orban a felicitat-o pe Georgia Meloni pentru victorie şi i-a transmis prin consilierul său politic că este nevoie mai mult ca oricând de prieteni care împărtăşesc o viziune şi o abordare comune faţă de Europa.