Connect with us

International

În oraşul Izyum din estul Ucrainei au fost găsite cadavrele a 44 de civili, sub dărâmăturile unei clădiri distruse de bombardamentele ruseşti

Published

on

Sursă imagine: Joint Forces Task Force/facebook

Oamenii se adăposteau în subsolul blocului de cinci etaje care s-a prăbuşit în martie, dar salvatorii au reuşit abia acum să ajungă la clădire. Situat la sud-est de Harkov, Izyum este cunoscut drept poarta de acces către Donbas, iar pădurile şi râurile care înconjoară oraşul fac din el o cetate naturală. Între timp continuă bătălia finală pentru Mariupol, unde sute de luptători ucraineni sunt ascunşi în subteranele oţelăriei Azovstal, înconjuraţi de trupe ruse, iar portul Odesa a fost lovit din nou de rachete peste noapte.

Ministerul rus al apărării afirmă că a dejucat încercarea ucrainenilor de a recuceri Insula Şerpilor din Marea Neagră. Corespondentul nostru la Moscova transmite însă că experţii militri ruşi admit că forţele ucrainene avansează la nord de Harkov. Responsablii occidentali cred că preşedintele Putin pregăteşte un război de durată. Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian:

%d blogeri au apreciat: