Connect with us

National

În perioada Sărbătorilor Pascale Ortodoxe nu au fost înregistrate evenimente deosebite din perspectiva ordinii și siguranței publice

Published

on

În perioada Sărbătorilor Pascale Ortodoxe nu au fost înregistrate evenimente deosebite din perspectiva ordinii și siguranței publice, pe anumite segmente fiind înregistrate scăderi ale infracționalității comparativ cu anii trecuți, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Infracționalitatea cu violență înregistrată în perioada 30 aprilie – 2 mai a continuat trendul descendent al ultimilor 4 ani. La fel s-a întâmplat și în cazul accidentelor rutiere grave, numărul acestora fiind în scădere față de ultimii ani.

În intervalul de referință, polițiștii au intervenit la aproape 13.000 de evenimente, dintre care peste 10.000 sesizate prin apel unic de urgență 112.
În urma activităților de investigații, aceștia au prins în flagrant 469 de autori de infracțiuni și au depistat 65 de persoane urmărite, dintre care 61 la nivel național și 4 la nivel internațional.
În același interval de timp, pentru abateri rutiere, au fost reținute peste 2.000 de permise de conducere și aproape 500 de certificate de înmatriculare.