Connect with us

Sport

In primii 20 !

Published

on

Echipa nationala de fotbal a Romaniei va urca în primele 20 de echipe din lume, după cinci ani, grație succesului cu Irlanda de Nord.

Pentru prima oară din martie 2009 încoace, România revine în top 20 mondial. Tricolorii vor  lua locul Greciei, adversara din preliminarii înfrântă acasă de Feroe si vor continua astfel ascensiunea începută în septembrie 2012, când ocupau locul 57, cel mai slab din istorie.

“Cu Danemarca țin foarte mult să înregistrăm un rezultat pozitiv. O victorie ne-ar aduce în clasamentul FIFA un loc superior celui pe care suntem acum.”, a declarat luni, Anghel Iordănescu.

Dupa victoria cu Irlanda de Nord antrenorul Anghel Iordănescu va conduce marți seara pentru a doua oară de pe bancă naționala României, de la revenirea la cârma acesteia, în amicalul cu Danemarca. După victoria cu Irlanda de Nord, de vineri, din preliminariile Euro 2016, selecționerul pregătește o echipă cu nu mai puțin de șapte modificări față de cea care i-a învins pe britanici.

Forțat și de accidentări, Stancu, Torje și Tănase părăsind deja cantonamentul de la Mogoșoaia, tehnicianul a lăsat să se înțeleagă la antrenamentul de luni, ultimul dinainte de jocul cu danezii, că va dori să vadă la lucru mai mulți jucători fără minute prea multe până acum la prima reprezentativă.

Astfel, Costel Pantilimon îi va lua locul între buturi lui Tătărușanu, în vreme ce noutatea liniei defensive este Gardoș. Acesta va juca în locul lui Chiricheș. Raț a decis să evolueze 45 de minute, urmând ca la pauză să intre în locul său Sepsi.

Hoban și Prepeliță sunt mijlocașii centrali pe care Iordănescu intenționează să-i utilizeze marți, mai ales al doilea fiind urmărit de acesta, pentru a afla dacă e o soluție pe termen lung în acea poziție.

În ofensivă, Sânmărtean rămâne între titulari, veteranul Stelei dorind să joace cât mai multe minute. Alături de el, Gabriel Enache, pe dreapta, și Alexandru Maxim, pe stânga, completează tridentul din spatele lui Claudiu Keșeru.

Pe parcursul partidei vor avea loc mai multe schimbări și foarte probabil vom vedea cel puțin un debutant, pe Eric Bicfalvi. Ceilalți trei posibili jucători care ar putea bifa primele minute sub tricolor sunt Mihai Roman, George Pușcaș și Bogdan Mitrea.

%d blogeri au apreciat: