Connect with us

National

În România a fost identificată una dintre cele mai mari dobânzi anuale efective (DAE) din întreaga Uniune Europeană

Published

on

În România a fost identificată una dintre cele mai mari dobânzi anuale efective (DAE) din întreaga Uniune Europeană, respectiv cu 30341%, pentru un credit de 180 euro acordat de către o instituţie financiar-nebancară (IFN) pe o perioadă de 30 de zile, relevă un studiu privind creditarea în România realizat de Asociaţia Credere, la solicitarea Finance Watch Bruxelles.

Ascunderea unor costuri sau îndreptarea consumatorilor către produse de creditare cu un cost mai ridicat sunt doar câteva dintre problemele identificate la nivel naţional şi care încalcă flagrant legea. Două bănci din România promovau acordarea de credite cu dobândă de 8%, fără a informa consumatorul că dacă nu îndeplinea anumite condiţii noua dobândă era de aproximativ 14%.

Asociaţia Credere solicită intervenţia Comisiei Europene pentru protejarea consumatorilor din România. Finance Watch este o asociaţie europeană de interes public, care grupează consumatori, sindicate, ONG-uri şi experţi financiari de pe întreg continentul.-

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: