Connect with us

International

În Ucraina, armata rusă este aproape izolată în regiunea Herson

Published

on


În Ucraina, armata rusă este aproape izolată în regiunea Herson, după ce forţele ucrainene au bombardat cel de-al patrulea pod peste Nipru din această zonă.

Efectele se văd deja, în scăderea semnificativă a atacurilor în vestul regiunii şi spre Mikolaev, ceea ce ar arăta că ruşii dispun de cantităţi din ce în ce mai mici de muniţie şi combustibil, susţin responsabili militari ucraineni. Detalii de la trimisul special RRA, Mario Balint:Între timp, au continuat bombardamentele în apropiere de centrala nucleară de la Zaporojie, ocupată de forţele ruse. Cele două parţi beligerante se acuză reciproc, după ce obuze de artilerie au lovit oraşul Energodar, foarte aproape de centrală.

Autorităţile ruse spun că naţionaliştii din Ucraina sunt de vină pentru bombardamente, în timp ce primarul oraşului, a vorbit despre o provocare criminală din partea Rusiei.

Experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică ar trebui să inspecteze centrala, dar Naţiunile Unite, Rusia şi Ucraina nu pot ajunge la un acord cu privire la planificarea vizitei. Zeci de ţări au cerut retragerea imediată a trupelor ruseşti de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: