Connect with us

International

În Ucraina, zeci de persoane sunt în continuare dispărute după atacul rus cu rachete asupra unui centru comercial

Published

on

În Ucraina, zeci de persoane sunt în continuare dispărute după atacul rus cu rachete asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuc.

Cel puţin 18 persoane au fost ucise în atacul despre care Kievul afirmă că a fost deliberat şi a avut drept scop uciderea unui număr cât mai mare de civili.

Rusia, pe de altă parte, afirmă că ar fi ţintit un depozit cu armament occidental; mai mult, în ciuda numeroaselor dovezi venite de la faţa locului şi prezentate de presa internaţională, oficiali de la Moscova insistă că mallul era scos din uz.

Între timp, armata rusă a lansat noi atacuri asupra oraşelor ucrainene, ţintele fiind de data aceasta oraşele Harkov şi Dnipro.

Pe front, principalul obiectiv rus este acum Lisiceanskul, ultimul oraş din regiunea Luhansk pe care ucrainenii încă îl mai controlează.

Reuters îl citează pe guvernatorul acestei regiuni, care a spus că forţele Kievului vor încerca să reziste cât mai mult la Lisiceansk, ca să fie timp pentru sosirea armamentului occidental şi pregătirea a noi poziţii defensive.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: