Connect with us

National

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii din întreagă țară au fost solicitați sa intervină la un număr ingrijorator de mare

Published

on

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii din întreagă țară au fost solicitați sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 42 apeluri, cele mai multe pentru Salvamont Voineasa – 8. 

\În cazul acestor intervenții au fost salvate 51 persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. O situație inedita a fost gestionată de salvamontiștii din Vâlcea și Gorj.  

Doua apeluri automate SOS transmise de la 2 snowmobile, unul aflat pe versantul sudic al masivului Parang, unul pe cel nordic, la 3-4 km unul de celalalt au impus derularea unor ample acțiuni de căutare.

Dacă apelul de pe versantul sudic a fost identificat rapid ca fiind transmis din greșeală de către echipamentul special din dotarea snowmobilului , pentru cel de pe versantul nordic căutările s-au desfășurat câteva ore bune și în condiții deosebit de grele.

Din fericire, și posesorul celui de-al doilea snowmobil a ajuns intr-o zona cu semnal , a putut fi contactat și confirmat ca nu are probleme, moment în care salvamontiștii au putut încheia acțiunea de salvare.

%d blogeri au apreciat: