Connect with us

Regional

Inaugurare de amploare la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoești: Noua clădire oferă condiții moderne pentru pacienți și personalul medical

Published

on

Astăzi, într-o ceremonie solemnă desfășurată la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoești, județul Vâlcea, s-a marcat un moment important în modernizarea sistemului medical local. Noua clădire de spital, construită cu fonduri din bugetul județului și cu o investiție de 1,25 milioane euro, a fost inaugurată în prezența oficialităților locale și a personalului medical.

Clădirea cu două etaje impresionează prin cele 12 saloane spațioase, fiecare cu câte 2 paturi și grup sanitar propriu, 2 izolatoare, sală de tratamente, cabinete medicale, sală de mese, lift și vestiare pentru personal. O atenție deosebită a fost acordată securității și confortului pacienților, imobilul fiind dotat cu sisteme de supraveghere video în saloane și de detecție la incendiu.

Această nouă infrastructură va contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de cazare pentru pacienți și va oferi un mediu propice pentru personalul medical. În plus, această inaugurare marchează angajamentul continuu al autorităților locale pentru modernizarea sistemului de sănătate din județul Vâlcea.

În contextul unei serii extinse de investiții în infrastructura medicală, care a totalizat peste 80 de milioane euro în ultimii ani, inaugurarea acestei clădiri reprezintă un pas semnificativ în direcția unui sistem medical modern și performant. Cu proiecte viitoare în plan, precum prima clădire de spital construită în Râmnicu Vâlcea după Revoluție și lucrări pentru noi corpuri de clădire la Spitalele Județean de Urgență Vâlcea și Mihăești, autoritățile locale sunt hotărâte să ofere servicii medicale de cea mai înaltă calitate comunității locale.

Sursă foto: Consiliul Județean Vâlcea