Connect with us

Fapt divers

Încălzirea globală va avea un afecta serios producția de cafea

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Mike Kenneally

Potrivit unui studiu efectua de cercetătorii din Elveția, planeta va pierde nu mai puțin de jumătate din terenurile pe care se cultivă boabe de cafea, în cazul unui scenariu moderat de încălzire globală.

Brazilia, cel mai mare producător din lume, care în 2019 a exportat peste 44 de milioane de saci de cafea de 60 de kg, va pierde aproximativ 80% din terenuri. Conform Statista, anul acesta, industria de cafea va genera 460 de miliarde de dolari.

Până în prezent, majoritatea studiilor s-au axat pe culturile de bază (grâu, porumb, cartofi, oleaginoase etc.) din regiunile temperate, însă ecosistemele tropicale, unde locuiesc aproximativ 3 miliarde de oameni, au fost analizate mai puțin.

De asemenea, tropicele găzduiesc o mulțime impresionantă de culturi care asigură hrana și veniturile pentru milioane de oameni.

Studiul dezvăluie că încălzirea globală va duce la scăderea terenurilor cultivabile din regiunile principale în care sunt crescute anumite culturi, afectând deopotrivă fermierii și consumatorii.

Oamenii vor fi nevoiți să se adapteze și să mute culturile în regiuni în care impactul încălzirii nu a fost atât de puternic.

Există și posibilitatea ca anumite zone din SUA, China și Chile să devină cultivabile odată cu creșterea temperaturii Terrei, chiar dacă terenurile din Brazilia și Columbia nu vor mai fi propice pentru plantarea arborilor de cafea.

Sursă text: sciencealert.com

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: