Connect with us

International

Incendiile de pe teritoriul Uniunii Europene au devastat mii de hectare vara aceasta

Published

on

Photo by Matt C on Unsplash

Incendiile care fac ravagii în Europa au devastat mii de hectare de teren în Franța, Portugalia, Spania, Italia și Grecia, punându-i la încercare pe pompierii din țările afectate. În 2021, aproximativ 365 de mii de persoane au fost angajate ca pompieri în UE, reprezentând 0,2% din totalul locurilor de muncă din UE.

Cea mai mare pondere a pompierilor în forța lor de muncă a fost înregistrată în Estonia, Cipru, România și Slovacia (toate în jur de 0,4% din totalul locurilor de muncă).

Majoritatea pompierilor sunt relativ tineri, grupele de vârstă 35 – 39 de ani și 40 – 44 de ani având cel mai mare număr de persoane, aproximativ 61 000 fiecare. De asemenea, existau peste 50 000 de pompieri cu vârsta peste 55 de ani.

În 2020, cheltuielile publice generale ale guvernelor din cele 27 de state membre ale UE pentru „servicii de protecție împotriva incendiilor” s-au ridicat la 32,9 miliarde EUR, ceea ce reprezintă o creștere de 6,4 % față de 2019.

Danemarca a raportat cea mai mică pondere a cheltuielilor pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor în totalul cheltuielilor, de 0,1 %, urmată de Islanda, cu 0,2 %, și de Belgia, Malta, Austria, Portugalia și Slovenia, cu 0,3 %.

Țara noastră a înregistrat cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor, cu 0,8 %, urmată de Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Lituania și Luxemburg, cu 0,6 %.

Sursă text: ec.europa.eu/eurostat

%d blogeri au apreciat: