Connect with us

National

Incendiu la Spitalul de Copii din Galaţi. Zeci de oameni au fost evacuați

Published

on

Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul de Copii din Galaţi. Peste 80 de adulţi şi pacienţi de la pediatrie au fost evacuați de urgenţă de la primele două etaje ale clădirii, după ce s-au activat senzorii de fum.

Alarma s-a dat după ce un neon din bucătăria spitalului a luat foc. Senzorii de fum s-au declanșat, iar asistentele iar asistentele s-au mobilizat imediat. 41 din cele 85 de persoane evacuate au fost copii internați în secțiile de pediatrie de la etajele 1 și 2. 

Sg. Maj. Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt ISU Galați: „Imediat s-au deplasat la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, dar și un echipaj SMURD de trerapie intensivă.” 

Din fericire, personalul medical a apucat să stingă incendiul înainte de sosirea militarilor. 

Laura Cloșca, managerul Spitalului de Pediatrie Sf. Ioan Galați: „Era fum de la bucătărie. Nu este nimeni rănit.” 

Dr. Iulia Moraru, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan Galați: „Toată situația a fost gestionată corespunzător conform regulamentului nostru și al pompierilor, s-au evacuat sectoarele care erau în apropierea blocului alimentar și care erau supuse la riscul transmiterii de fum. Etajul unu și jumătate din etajul doi, pentru că fumul a urcat puțin pe scări și era riscul să intre și la Pediatrie 2.” 

Spitalul de Pediatrie a fost renovat recent și a obținut toate autorizațiile de securitate la incendiu. 

În urmă cu aproape trei săptămâni, un incident similar a avut loc şi la Spitalul de Pediatrie din Timișoara. Şi acolo, 42 de copii și 41 de părinți au fost evacuați de urgenţă.

Sursa: StirilePROTV