Connect with us

Evenimente

Incendiu uriaș la Clubul Bamboo din București (audio)

Incendiul a distrus totul pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi!

Published

on

Un incendiu uriaş a distrus în această dimineaţă clubul Bamboo din Capitală. Echipele de salvare nu au fost în măsură să  spună deocamdată câţi oameni erau în interior, dar peste 30 de persoane au fost duse la mai multe spitale din Bucureşti. Una dintre ele este în stare gravă, intoxicată cu fum, fiind intubată şi ventilată mecanic. Purtătorul de cuvânt al Inspectotarului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile:

Incendiul a distrus totul pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, iar clădirea clubului este prăbuşită în cea mai mare parte. Toţi pompierii din turele libere au fost chemaţi la serviciu.

La faţa locului acţionează peste 20 autospeciale de stingere şi 27 de echipaje SMURD şi se află 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil şi Descarcerare Grea. Nu sunt încă informaţii despre cauzele incendiului, dar martori oculari spun că s-a fumat în interior:

A fost activat planul roşu de intervenţie, pentru lichidarea incendiului ce a distrus clubul Bamboo. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat:

Clubul Bamboo, aflat pe malul Lacului Tei din Capitală, a mai ars în întregime în anul 2005.

Cele mai noi date despre incendiul din această dimineaţă de la Clubul Bamboo din capitală, furnizate de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, sunt bune. Singura persoană cu probleme mai serioase de sănătate se simte bine acum, iar focul este sub control, deşi acţiunea pompierilor ar putea să dureze câteva ore. 

Incendiul a distrus totul pe aproape 3.000 de metri pătraţi, iar clădirea clubului s-a prăbuşit. Pompierii verifică dacă mai  există oameni în interior.

Ministerul Afacerilor Interne a activat linia telefonică: 021.206.40.50, unde rudele celor care se aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului poate suna la acelaşi număr de telefon: 021.206.40.50.

Nu se ştie încă numărul oamenilor ce se aflau în interiorul clubului, însă 38 de persoane au ajuns la spitalele din Capitală. 21 dintre acestea au fost transportate cu ambulanţele şi 17 au ajuns prin mijloace proprii la unităţile sanitare. Vestea bună până acum este că nu există victime cu arsuri. O altă veste bună este că nu foarte mulţi au avut nevoie de internare. Răniţii din Clubul Bamboo prezentau hipotermie, intoxicaţie cu fum şi atacuri de panică, iar două persoane au fracturi, pentru că au sărit de la geam.

Avocaţii Clubului Bamboo afirmă că localul incendiat respecta toate obligaţiile legale şi avea toate dotările necesare în caz de incendiu. Dumitru Bădrăgan, unul din avocaţii care au sosit la locul incendiului, a spus că  a fost respectat planul de evacuare şi, de asemenea, toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale.