Connect with us

National

Încep înscrierile elevilor în clasa pregătitoare

Published

on

Înscrierile elevilor pentru clasa pregătitoare vor demara pe 11 aprilie, părinții urmând să depună cererile tip, până pe data de 14 mai. În cazul în care apar întrebări, spune ministrul Educației, Ligia Deca, părinții vor avea acces la un număr Telverde, disponibil la nivelul fiecărui inspectorat școlar.

În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar, va fi disponibil un număr Telverde, unde părinţii vor putea suna, pentru a primi informațiile de care au nevoie, pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon Telverde şi programul de funcţionare vor fi communicate, în timp util, de fiecare inspectorat şcolar”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

În clasa pregătitoare se pot înscrie copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani, până la 31 august 2024, inclusive. Totodată, pot fi înscriși copiii, care împlinesc 6 ani, între 1 septembrie-31 decembrie 2024, în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE, după caz).

Evaluarea CJRAE se adresează copiilor care nu au frecventat grădinița și celor care s-au întors din străinătate. Această etapă a început pe 28 martie și se va încheia pe 10 aprilie.

Conform legislației, pentru şcoala de circumscripţie, copilul este, automat, înscris, în baza validării cererii de înscriere.

Pentru o altă școală, decât cea de circumscripţie, copilul este înscris, în limita locurilor libere, şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Înscrierile au loc la unitatea de învăţământ, la care părinții doresc înscrierea copilului. Cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar, după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ, la care doresc înscrierea copilului, în vederea validării cererii.

Rezultatele vor fi afișate pe 29 mai, pentru prima etapă de înscriere, și, pe 29 iunie, pentru a doua  etapă de înscriere.