Connect with us

Evenimente

Încep ninsorile (audio)

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, iar unele sectoare de drum vor fi chiar închise

Published

on

Din această noapte încep ninsorile în cea mai mare parte a României. Din a doua parte a zilei DE MÂINE, în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si local în Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Din această seară până duminică seară va fi cod galben de ninsori în Banat, Crişana şi zone din Transilvania, Oltenia şi Muntenia, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. De mâine dimineaţă până duminică la prânz va fi cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi în unele zone din Carpaţii Meridionali.

Peste unsprezece mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină, dacă va fi necesar, în zonele atenţionate cu coduri galben şi portocaliu de vreme rea. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acorda sprijin conducătorilor auto, dacă vor avea probleme pe şosele din cauza ninsorii. Şoferii sunt atenţionaţi, însă, că amenzile sunt ridicate în cazurile în care autovehiculele nu sunt echipate pentru iarnă. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog:

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, iar unele sectoare de drum vor fi chiar închise, dacă va fi necesar, pentru a nu pune în pericol vieţile oamenilor şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină, a amia precizat Monica Dajbog.