Connect with us

Evenimente

Începe Festivalul de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”

Programul festivalului

Published

on

Festivalul de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu” debutează, astăzi, la Slatina, orașul în care s-a născut în urmă cu 110 ani marele dramaturg român. Evenimentul ajuns la cea de-a IX-a ediție se desfășoară în perioada 20-30 noiembrie și este organizat de Primăria Slatina, în parteneriat cu Asociația Culturală Center Inter Art România. Programul pregătit de organizatori are cap de afiș spectacolul „Fierarii”, în regia lui Horațiu Mălăele, și în distribuție cu Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Maia Morgenstern.

Deschiderea Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, ediția a IX-a, va avea loc astăzi, la ora 17.00, în foaierul Centrului Cultural unde va fi vernisată expoziția de fotografie „De pe scena adunate… Văzute și fotografiate” semnată de artistul fotograf Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art” din Oradea și de Cornelia Ciurea. Cei doi artiști vor prezenta instantanee din spectacole de teatru cu mari actori prezenți pe scena slătineană. Expoziția este organizată de Asociația Culturală Center Inter Art, Clubul de fotografie Alutus Slatina cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina.

Din programul festivalului:
-Joi, 21 noiembrie, ora 19.00: „Toti băieții merg la Lola” – producție locală, în regia lui Nicolae Tony Dincă;
-Vineri, 22 noiembrie, ora 19.00: „Mincinosul Norocos”, cu Andrei Duban și Anca Țurcașiu, în regia lui Valeru Ciurea;
-Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 19.00: „Fierarii”, în regia lui Horațiu Mălăele, și în distribuție cu Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Maia Morgenstern.
-Luni, 25 noiembrie, ora 19.00: „Revoluție și Artificii”, cu Irina Movilă, Marius Bodochi și Marius Drăguș;
-Marți, 26 noiembrie, ora 19.00: „Călătoarea și Shakespeare”, de Lucia Verona, cu Monica Davidescu, Ruxandra Bălașu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu, Gabriel Costan, Alexandru Făiniși, Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu.
-Joi, 28 noiembrie, ora 19.00: „Viespile de vară mușcă și în noiembrie”, producție locală, în regia lui Remus Iordache.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: