Connect with us

Evenimente

Începe Festivalul „Maria Tănase” la Craiova!

Ediţia a XXIII-a, între 28 septembrie și 3 octombrie!

Published

on

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2015, are loc cea de a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc “Maria Tănase”.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.

AFIS

 

Gazdă va fi, şi de această dată, sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, unde se vor desfăşura cele două zile de preselecţie naţională, alte două zile de concerte – concurs, urmate de recitaluri ale interpreţilor consacraţi şi o seară de gală a laureaţilor care se va încheia în cântecele soliştilor invitaţi în recital.

 

În concurs s-au înscris aproximativ 50 de tineri, din 18 județe ale țării, din municipiul București și din Serbia, cu toții dornici să treacă de preselecția națională şi să concureze pentru Marele Premiu și Trofeul Festivalului.

Juriul festivalului va fi prezidat de prof. univ. dr. Niță Frățilă, de la Academia de Muzică din Novi Sad (Serbia), iar președinte de onoare este compozitorul, dirijorul și folcloristul Constantin Arvinte.