Connect with us

National

Incident CASMB

O echipă de control a Casei de asigurări de sănătate a municipiului Bucureşti face verificări la un dispensar din capitală.

Published

on

          O echipă de control a Casei de asigurări de sănătate a municipiului Bucureşti face verificări la un dispensar din capitală. Motivul: o femeie care a leşinat la sediul instituției unde venise pentru obţinerea cardului s-a plâns că medicul a refuzat să o consulte fără acest document. Redactorul Radio România, Marilena Frâncu a stat de vorbă despre acest incident cu purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Călinoiu :

Potrivit unui comunicat al CNAS, problemele sesizate în primele zile de funcţioare a sistemului s-au datorat faptului că o parte dintre furnizorii de servicii medicale utilizau pentru prima dată cardul de sănătate. Sistemul este, însă, funcţional, afirmă reprezentanţii Casei, numărul cardurilor activate şi al serviciilor validate cu acest document crescând de la o zi la alta. Într-un comunicat al instituţiei se arată că, până în prezent, au fost activate aproximativ 5 milioane de carduri. CNAS reaminteşte că, asiguraţii fără card şi copii au acces, în continuare la servicii medicale, conform legii. De asemenea, persoanele neasigurate beneficiază, ca şi până acum, de pachetul minim de servicii medicale.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON