Connect with us

Evenimente

Incidente teroriste la Londra și Haga

Doi morți și mai multe persoane rănite.

Published

on

Două persoane au fost ucise în atacul comis astăzi de un bărbat pe Podul Londrei, transmite BBC, citând surse neidentificate, potrivit Reuters.

Poliţia londoneză l-a împuşcat mortal pe suspect, care purta o vestă cu explozibili falşi, și a catalogat atacul drept un incident terorist. O sursă guvernamentală a confirmat pentru BBC că doi trecători au decedat, fără a oferi însă alte informaţii.

Poliţia a precizat că a fost alertată cu puţin înaintea orei locale 14.00 în legătură cu un incident de înjunghiere în apropiere de Podul Londrei, scena unui atac jihadist cu numeroase victime în 2017.

„Un suspect de sex masculin a fost împuşcat de poliţişti specialişti înarmaţi din cadrul poliţiei londoneze şi pot confirma că suspectul a decedat la faţa locului”, a declarat şeful Diviziei Antiteroriste, Neil Basu.

Mai multe persoane au fost rănite astăzi prin înjunghiere pe o stradă comercială din Haga, suspectul fiind încă în libertate, a anunţat poliţia olandeză, transmite Reuters.

Serviciile de urgenţă au fost trimise la faţa locului, a transmis poliţia. Potrivit cotidianul olandez De Telegraaf, incidentul s-a petrecut pe artera comercială Grote Marktstraat, una din cele mai mari din Haga. Strada era plină de persoane ieşite la cumpărături de Black Friday.

Suspectul se află încă în libertate. Poliţia a anunţat că este căutat un bărbat în jur de 45-50 de ani, cu ten uşor închis la culoare şi păr ondulat, care poartă un fular şi un trening gri.

AGERPRES