Connect with us

Evenimente

Inlocuitori pentru cafeaua

Încearcă înlocuitori naturali ai cafelei! Iata care sunt acestia!

Published

on

Dimineaţa, simţi că nu-ţi poţi începe ziua de lucru fără ceaşca de cafea care îţi dă energie, însă, în acelaşi timp, ai vrea să renunţi la această băutură, pentru că ţi-a creat dependenţă ori pentru că ai afecţiuni gastice şi-ţi irită stomacul. Încearcă înlocuitori naturali ai cafelei!

Ceaiul verde

Datorită faptului că are în compoziție cafeină, substanță care te energizează, ceaiul verde este un excelent înlocuitor al cafelei. Acesta conţine şi antioxidanţi importanţi, ceea ceînseamnă că te protejează de îmbătrânirea prematură.
Mai multe cercetări în domeniu au arătat că includerea ceaiului verde în dieta zilnică accelerează metabolismul și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Ceai de cicoare

Un alt înlocuitor potrivit pentru cafea este ceaiul de cicoare. Planta are proprietăţi tonice şi este ideală pentru cei care se simt fără vlagă. Aşa că, în loc de cafea, îţi începi ziua cu o cană de ceai de cicoare. Mai poţi încerca, de asemenea, ceai de lemn dulce, ceai negru. Sunt bune tonice şi energizante, mai ales în perioadele stresante.

Ceai de genţiană

Te poţi energiza cu ceai de gențiană, o plantă cu proprietăţi revigorante. Se foloseşte în special ceaiul obţinut din rădăcina plantei. Este folositpr în perioadele de epuizarea fizică și intelectuală. Prepari ceaiul dintr-o linguriță de rădăcină de plantă la o cană de apă fierbinte. Acoperă vasul 10 minute, apoi filtrează și bea câte două căni pe zi.

Suc de morcov şi portocale

Plin de vitamine şi minerale, cu un puternic rol energizant, este sucul de morcov şi portocale. Acesta se obține din două portocale şi un morcov. Este bogat în vitaminele C şi A, dar este şi o sursă importantă de antioxidanţi. Sucul se bea proaspăt, dimineaţa, dar şi la orele prânzului.

 

Sursa: clicksanatate.ro