Connect with us

National

INS: 86% dintre gospodăriile din România au conexiune la internet

Published

on

white switch hub turned on

Aproape 86% dintre gospodăriile din România au conexiune la internet – arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

93 la sută dintre utilizatori au între 16 şi 74 de ani, iar datele statistice mai indică faptul că ponderile persoanelor care folosesc internetul descresc odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, anul acesta, aproape toţi tinerii între 16 şi 34 de ani utilizează sau au utilizat vreodată internetul, în timp ce, pentru grupa de vârstă cuprinsă între 55 şi 74 ani, procentul este de 81. Analistul economic Constantin Rudniţchi atrage atenţia că, deşi gradul de conectare la internet şi numărul persoanelor care utilizează internetul au înregistrat creşteri în acest an, ţara noastră se situează pe ultimele locuri în Europa în privinţa competenţelor digitale.

Anul trecut, ponderea persoanelor în vârstă de 16-74 ani care au utilizat internetul în ultimele 12 luni, a fost de 89%, cu 2 procente sub media Uniunii Europene. Dintre cele 27 de state membre ale blocului comunitar, în 15 ţări a fost depăşită media europeană.

Sursă text: RADOR.

Sursă foto: arhivă – pexels.com