Connect with us

National

Întâlnire a grupului interministerial de lucru la Ministerul Familiei

Published

on

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a anunțat printr-o postare pe Facebook, concluziile primei întâlniri a grupului interministerial de lucru inițiat pentru a strânge la aceeaşi masă toţi factorii decizionali care au un cuvânt de spus în politicile derulate de către minister.

Potrivit anunțului ministrului, la finalul discuțiilor constructive, s-a ajuns la mai multe concluzii ce se vor concretiza în curând:

„- În perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023, în fiecare județ din țară, un număr de 100 de copii instituționalizați sau care au trecut recent prin diverse tragedii vor beneficia de un week-end într-o tabără locală, în care vor avea parte de activități de sprijin.

– În curând vom demara în toate județele țării o campanie de informare a adolescenților instituționalizați cu vârsta de 17 ani și a mamelor minore, cu privire la drepturile pe care le au.

– Până anul 2025 se va extinde în toată țara proiectul Venus, care presupune monitorizarea agresorilor cu brățări electronice.

– Împreună cu Agenția Națională Antidrog și Ministerul Educației vom finaliza aplicația online de prevenție a consumului de droguri. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Psihologilor, vor fi organizate evenimente speciale de informare atât în rândul elevilor, cât și în rândul părinților.

– Vom elabora un proiect pentru sprijinirea copiilor care suferă de autism, tratamentul acestora fiind extrem de costisitor pentru familiile lor

– De asemenea, avem în vedere proiecte menite să sprijine familiile monoparentale, dar și politici care să îi ajute pe copiii a căror părinți sunt plecați în străinătate (consiliere psihologică, ore remediale, participare la tabere).

– Strategia pentru copii este în curs de avizare, iar Strategia pentru Tineret tocmai și-a încheiat procesul de transparență. Cele două documente extrem de importante vor ajunge în curând pe masa Guvernului pentru a fi adoptate”.