Connect with us

Regional

Intervenția în cazul căderilor masive de zăpadă dezbătută la Prefectura Vâlcea

Prefectul județului Vâlcea a convocat o întâlnire de lucru pe tema apelului efectuat la numărul unic 112, în data de 03.12.2017, prin care a fost solicitată intervenția instituțiilor în vederea deszăpezirii drumului ce bloca coborârea de pe Vârful Roman.

Published

on

  Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin a convocat marți, 9 ianuarie, o întâlnire de lucru pe tema apelului efectuat la numărul unic 112, în data de 03.12.2017, prin care a fost solicitată intervenția instituțiilor în vederea deszăpezirii drumului ce bloca coborârea de pe Vârful Roman, localitatea Horezu, a unui număr de 28 de turiști.

            La această întâlnire au fost prezenți alături de subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, conducerile Inspectoratelor de Poliție, Jandarmi, pentru Situații de Urgență Vâlcea și reprezentanți ai Consiliului Județean Vâlcea ce coordonează activitatea Serviciului Salvamont Vâlcea.

            În cadrul întâlnirii au fost dezbătute aspectele legate de intervenția în caz de salvare, la căderi masive de zăpadă, precum și modul de intervenție al instituțiilor menționate.

            În urma dezbaterilor, s-a dispus de către prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, să fie analizate  și luate măsuri în Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în acele localități unde există drumuri în administrarea altor entități, astfel încât,  în cazul căderilor masive de zăpadă, viața și integritatea cetățenilor să nu fie puse în pericol.

            Totodată, prefectul județului Vâlcea a solicitat respectarea procedurii de intervenție, în sensul comunicării către mass-media a rezultatului acțiunilor, doar de către persoanele îndrituite de respectiva procedură.