Connect with us

National

Interviu cu eurodeputatul Ramona Strugariu, initiatorul platformei NuTeLasaDusa.ro

Published

on

Romania se numara printre primele 5 tari la nivel european cu cel mai mare numar de victime ale traficului de persoane, conform datelor publicate de Comisia Europeana in octombrie 2020, pentru perioada 2017 – 2018. Majoritatea sunt femei, iar un sfert dintre aceste victime sunt minori.

Pe langa nevoia unor actiuni de preventie si educatie timpurie impotriva traficului de persoane, este necesara si o reforma a cadrului legislativ din Romania.

Pentru a veni in ajutorul tinerilor si al persoanelor vulnerabile, a fost lansata platforma nutelasadusa.ro, la iniatiativa eurodeputatului Ramona Strugariu.

Platforma contine informatii educationale intr-un format atractiv si usor de inteles pentru tineri, este sustinuta organizatii europene, iar scopul este acela de a face cunoscute povestile cutremuratoare ale unor victime, precum si metodele prin care traficantii actioneaza.

Potrivit unui raport, cheltuielile pentru depistarea, reintegrarea si ajutorarea unei victime ajung la 340.000 de euro. Iar in aceasta suma nu intra decat valoarea financiara.

Invitata la emsiunea Pulsul Zilei, Ramona Strugariu a vorbit cu Daria Andriescu despre cum ar trebui revolutionata legislatia romaneasca si cea europeana pentru astfel de situatii, dar si despre importanta prevenirii si a consilierii pentru victime:

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: