Connect with us

International

Între 6 şi 9 iunie 2024 au loc următoarele alegeri europene

Published

on

Între 6 şi 9 iunie 2024 au loc următoarele alegeri europene. În acest context, vă invităm să ascultaţi un podcast din seria „YOU+EU 2024”, realizat cu sprijinul Parlamentului European.

Urmează un material de Cătălin Glăvan, despre prezența și implicarea Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților în Parlamentul European:

Parlamentul European reprezintă cadrul legislativ al Uniunii Europene și una dintre cele șapte instituții ale acesteia. Parlamentul este ales prin vot direct și alcătuit din 705 membri reprezentând toate țările UE.  

Aceasta este instituția care decide cu privire la legislația UE, inclusiv cu privire la bugetul multianual, împreună cu Consiliul Uniunii Europene format din guvernele statelor membre ale UE.

 Prin alegerile europarlamentare, cetățenii Uniunii Europene își aleg reprezentanții în calitate de membri ai Parlamentului European. Parlamentul European este singura adunare transnațională din lume care este aleasă în mod direct, iar europarlamentarii reprezintă interesele cetățenilor Uniunii Europene. 

Următoarele alegeri europarlamentare vor avea loc în perioada 6 – 9 iunie 2024, fiind organizate odată la fiecare cinci ani.

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, denumit Grupul S&D este principalul grup politic de centru-stânga din Parlamentul European și al doilea ca mărime.

Grupul S&D susține o societate europeană incluzivă, bazată pe principii precum libertate, echitate, solidaritate, diversitate și corectitudine.

Deputații grupului sunt angajați în lupta pentru justiție socială, creșterea locurilor de muncă, drepturile consumatorilor, dezvoltarea durabilă, reforma piețelor financiare și drepturile omului.

Europarlamentarul Maria Grapini este membru al Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European și vicepreședinta Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului. Domnia sa ne-a vorbit despre principalele preocupări și implicări ale Grupului S&D în actualul mandat.

Atunci când ne orientăm atenția spre viitor aflăm că există planuri, rapoarte și direcții care sunt în lucru pentru a deveni realitate în următorul mandat.

Despre cum arată perspectivele de viitor ale Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, europarlamentarul Maria Grapini:

Există multe realizări în domeniile de politică pe care Parlamentul, Consiliul și Comisia Uniunii Europene le-au identificat ca priorități comune și în care s-au angajat să obțină rezultate înainte de următoarele alegeri europene din 2024. Acestea pot fi consultate pe site-ul parlamentului european.

Disclaimer:

Sprijinul Parlamentului European pentru producerea acestui podcast nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului. Parlamentul European nu poate fi făcut responsabil pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în podcast.  

%d blogeri au apreciat: