Connect with us

Regional

Invitație la vernisaj

Daniel Guţă expune la Galeriile „Cromatic” din Craiova.

Published

on

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită vineri, 16 septembrie, începând cu ora 13.00, la Galeriile „Cromatic”, la vernisajul expoziţiei de pictură realizate de Daniel Guţă, artist plastic în cadrul Biroului Imagine al Filarmonicii „Oltenia”.

Născut la 17 iulie 1958, Daniel Guţă este absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Craiova, promoţia 1978, avându-i profesori pe Cicios Costas – pictură, Suzana Fântânariu – grafică şi Ilie Berindei – sculptură. Din anul 2013 îşi completează studiile artistice la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul Restaurare Conservare Artă.

În anii ’90 şi-a desfăşurat activitatea ca grafician la R.A.D.E.F. „România Film”, Filiala Craiova, iar de peste zece ani este artist plastic la Filarmonica „Oltenia”. Prima „personală” – un debut întârziat şi îndelung aşteptat, după cum au afirmat cei care îi cunoşteau activitatea artistică – a avut loc pe 6 martie 2015: expoziţia „Culorile muzicii”, deschisă în holul Filarmonicii „Oltenia”.

De asemenea, Daniel Guță a participat cu lucrări la mai multe expoziţii de grup în Craiova şi în alte oraşe. Numai anul acesta a expus la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” alături de membri ai Cenaclului de arte vizuale „Seniori Art” (4-23 aprilie), în holul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, la expoziţia „Culoare… Restaurare… Tradiţie” (22-30 iunie), şi la Salonul de Vară al Cenaclului de arte vizuale „Seniori Art”, de la Galeria „Vollard” (1-20 august).