Connect with us

National

Iohannis lanseaza o provocare Guvernului

„Ruşinea naţională” trebuie rezolvata in trei ani.

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis spune că aproximativ 4.000 de şcoli, adică una din cinci clădiri, nu au autorizaţie sanitară la început de an şcolar, iar acest lucru este o „ruşine naţională”, el lansând o „provocare” Guvernului de a avea un plan pe trei ani pentru modernizarea unităţilor de învăţământ.

Şeful statului a declarat, astazi, 14 septembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Cotroceni, că la începutul acestui an nu au autorizaţii 4.000 din cele aproximativ 20.000 de unităţi de învăţământ din România.

„Acest lucru înseamnă că una din cinci clă diri în care funcţionează şcoli nu are autorizaţie. Este o ruşine naţională”, a declarat Iohannis.

„Lansez Guvernului o provocare. Cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezolvarea acestei chestiuni. Cred că e posibil ca până în toamna lui 2018 să avem o Românie modernă şi în şcoli”, a mai spus preşedintele.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la deschiderea noului an şcolar, că 3.400 de clădiri ale unor unităţi de învăţământ sunt fără autorizaţie sanitară, multe fără apă potabilă şi canalizare.

%d blogeri au apreciat: