Connect with us

Regional

Ion Prioteasa si Cristinel Iovan- vizita pe santierele de la Aeroport

Aflati ce aprecieri au făcut președintele și vicepreședintele CJ Dolj.

Published

on

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cristinel Iovan au vizitat, miercuri, șantierele de lucru deschise de CJ pentru două dintre proiectele dezvoltate cu fonduri europene – „Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova” și „Centrul turistic pentru agrement și sport”.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, apreciază că investițiile, derulate prin intermediul finanțărilor comunitare, în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, sunt în termen, urmând a fi finalizate în graficul stabilit prin contract cu constructorii.

2

 

„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut și de activitatea din șantier. O întreagă desfășurare de forțe atât la aeroport, cât și la Centrul turistic pentru agrement și sport. Le-am transmis constructorilor că este o presiune pe care o resimțim cu toții – atât ei, pentru că trebuie să finalizeze în termenele convenite prin contract, cât și noi, ca autoritate care beneficiază de aceste lucrări deosebite, pentru că așteptările sunt foarte mari.

La Aeroportul Internațional Craiova, echipa care se ocupă de proiectul reabilitării infrastructurii de mișcare a finalizat în bună parte proiectarea și, în cel mai scurt timp, vor fi demarate și lucrările la pistă.

Am insistat cu toată forța și am primit asigurări de la reprezentanții companiei – de altfel o companie care, așa cum am putut să constatat, depune toate eforturile pentru ca această investiție să decurgă în parametrii conveniți – ca Aeroportul Internațional Craiova să devină operațional în cel mai scurt timp, iar cursele către destinațiile deja cunoscute să fie reluate de la sfârșitul lunii octombrie.

Am vorbit și cu reprezentanții firmei de proiectare, cărora le-am cerut să țină cont de dezvoltarea ulterioară a Aeroportului Internațional Craiova, o dezvoltare valorată prin Master Planul General de Transport, aprobat de Comisia Europeană, la aproape 90 de milioane de euro.

3

Noi deja pregătim documentațiile pentru proiectele pe care le vom depune în primăvara anului viitor, pentru că vorbim de investiții absolut importante în viitorii 10-15 ani ai aeroportului, respectiv realizarea unui nou terminal pentru pasageri, cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, realizarea unei platforme de staționare pentru aeronave, cu o suprafață de 30.000 de metri pătrați, dotarea cu echipamente de siguranță, precum și realizarea infrastructurii auxiliare, respectiv un drum perimetral tehnologic, iluminat public și supraveghere video.

Este foarte important ca tot ceea ce realizează ei acum să fie foarte bine conexat cu acest moment doi, o etapă care, odată implementată, va situa Aeroportul Internațional din Craiova între primele din România, ceea ce-l va recomanda ca o alternativă viabilă pentru Aeroportul «Henri Coandă».

Și pe șantierul Centrului turistic pentru agrement și sport am constat activitate intensă, progresul înregistrat de cei care lucrează este vizibil de la ultima noastră vizită acolo. Sunt turnate fundații, terenul de fotbal cu gazon natural a fost deja amenajat, fiind implementate sistemele de drenaj, dar și de irigare. Urmează să fie adus pământul și înierbat terenul. De asemenea, lucrările sunt avansate și la trenul multifuncţional cu marcaje pentru fotbal, volei, handbal, prevăzut cu suprafaţă sintetică, instalaţie de nocturnă şi împrejmuire.

M-am bucurat să constat că lucrările sunt în grafic și am convingerea că vor fi finalizate în termenul prevăzut în contract”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cristinel Iovan a declarat: „2015 este anul al marilor șantiere. Consiliul Județean Dolj s-a angajat și este extrem de hotărât să ducă la bun sfârșit toate proiectele în care s-a implicat, multe dintre acestea fiind derulate cu fonduri europene.

5

Două dintre ele au făcut obiectul vizitei noastre în șantiere și, acum, pot spune că atât reabilitarea infrastructurii de mișcare a aeroportului, o investiție de peste 24 de milioane de euro, cât și centrul pentru sport și agrement, un demers care se apropie de 4 milioane de euro, vor fi finalizate în termen.

Sunt proiecte care, pentru specialiștii implicați, fie că vorbim de cei ai CJ Dolj, fie ai aeroportului, au însemnat nopți nedormite, mult stres, dar care, finalizate, vor aduce valoare adăugată la dezvoltarea acestei zone”.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova” are o valoare totală de 24,4 milioane de euro, obținută prin Programul Operațional Sectorial Transport. Prin această investiție se urmărește realizarea lucrărilor de reparații la structura de beton pentru toată infrastructura de mișcare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, lărgirea căii de rulare la o lățime de 25 metri, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare de la 2 la 8 locuri de parcare, modernizarea instalației de balizaj și construirea unui post de transformare, precum și realizarea unui nou sistem de canalizare.

6

„Centrul turistic pentru agrement și sport” are o valoare totală de 3,7 milioane de euro și este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția va conduce la crearea unei baze sportive și pentru agrement moderne, în zona Aeroportului.

ULTIMA ORĂ

Sport2 ore ago

Confruntare crucială în play-out-ul SuperLigii: FC Botoșani – FCU 1948

În runda a patra a play-out-ului SuperLigii, FC Botoșani și FCU 1948 se vor întâlni duminică, 14 aprilie, de la...

Sport2 ore ago

Victorie pentru Farul Constanța, în fața Universității Craiova

Într-un meci plin de emoție, echipa lui Gică Hagi, Farul Constanța, a reușit să obțină o victorie impresionantă împotriva Universității...

Regional2 ore ago

Dolj: De luni, încep simulările

8970 de elevi din județul Dolj sunt așteptați să participe în perioada 15-17 aprilie 2024 la simulările județene ale Evaluării...

bench reflecting in water bench reflecting in water
International2 ore ago

Inundații catastrofale în Rusia și Kazahstan: Evacuare de urgență în orașul Orenburg din regiunea Uralilor

Autorităţile ruse au ordonat evacuarea de urgenţă a locuitorilor oraşului Orenburg din regiunea munţilor Urali, după inundaţiile istorice din mai...

National2 ore ago

Ministrul Energiei subliniază nevoia de investiții în capacități de stocare pentru a susține revoluția verde din România

România se află în mijlocul unei revoluţii verzi şi sunt pregătite o mulţime de linii de finanţare pentru investiţii în...

skyscrapers with reflecting walls in modern megapolis skyscrapers with reflecting walls in modern megapolis
International3 ore ago

Comisia Europeană propune prelungirea măsurilor de ajutor de stat în contextul crizei din Ucraina

Comisia Europeană a trimis statelor membre propunerea de prelungire a măsurilor privind ajutorul de stat, după ce ele fuseseră aprobate...

crop doctor with stethoscope in hospital crop doctor with stethoscope in hospital
National3 ore ago

Creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă în România: Aproape 800 de noi cazuri înregistrate săptămâna trecută

Aproape 800 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate, săptămâna trecută, în România – arată datele comunicate de Institutul...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON