Connect with us

Regional

Vizita pe tronsoanele de drum in lucru

“Experiența acumulată în toți acești ani ne va fi utilă pentru a aborda cu toată forța exercițiul financiar 2014 – 2020.“

Published

on

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cristinel Iovan au inspectat, luni după-amiază, lucrările executate în cadrul proiectelor de modernizare a două tronsoane de drumuri județene, care asigură accesul către județele Vâlcea și Olt.

1 (1)

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, investițiile, care acoperă o distanță de 11 kilometri, sunt realizate cu finanțare din bugetul propriu al consiliului județean, precum și de la bugetul de stat, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

„Sunt două lucrări importante pentru CJ Dolj, întrucât aceste șosele reprezintă porți de intrare dinspre Vâlcea și Olt, dar și pentru comunitățile din zona de nord a județului, în rândurile cărora exista o mare așteptare, pentru că pe aceste drumuri nu se mai intervenise de foarte mulți ani.

Vorbim despre investiții în valoare totală de peste 16 milioane de lei, care trebuie finalizate în cursul acestui an, motiv pentru care am decis să inspectăm șantierele deschise pe cele două drumuri județene – 643A, care face legătura între Velești și Murgași, trecând apoi în județul Olt, și 643D, din Bulzești până la granița cu județul Vâlcea.

2 (1)

Ne-am orientat cu precădere asupra celor două tronsoane deoarece se aflau într-o stare avansată de degradare, pe drumurile acestea regăsindu-se fie porțiuni pietruite, fie cu asfaltul măcinat, cum se întâmpla în zona comunei Murgași, pe șoseaua către județul Olt.

O provocare mai mare o reprezintă modernizarea segmentului de opt kilometri din drumul județean către Vâlcea, pentru că traversează o zonă cu relief dificil și impune lucrări complexe.

Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în cursul acestui an fiindu-ne asigurate, până în prezent, 2,5 milioane de lei.

Provocarea este dublată de faptul că, pe o porțiune de aproape 600 de metri, ne confruntăm și cu o alunecare de teren, astfel că ne-am văzut nevoiți să tratăm această problemă separat de proiectul inițial și am organizat o licitație pentru rezolvarea ei. Din evaluările realizate, a reieșit că ar fi necesar un efort financiar de peste 2 milioane de lei, sumă pe care suntem pregătiți să o asigurăm din fondurile proprii.

6 (1)

Sunt încredințat că lucrările pe cele două tronsoane de drum, care însumează 11 kilometri, vor fi puse în operă până la sfârșitul acestui an, iar astfel vom reuși să răspundem unei necesități reale a doljenilor din această zonă.

În paralel, suntem pregătiți să abordăm cu toată forța modernizarea unor importante artere de circulație ale Doljului cu ajutorul fondurilor europene.

Ne propunem să obținem finanțare pentru lucrări care vizează, în total, aproximativ 300 de kilometri de drumuri județene, între care se numără DJ 552, care leagă Craiova de Cetate, dar și 561A, care, pornind din Giurgița, trece plin Plenița și ajunge la hotarul cu județul Mehedinți“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

7

La rândul său, vicepreședintele Cristinel Iovan a precizat: „Cele două investiții care au făcut obiectul vizitei noastre în teren se înscriu într-o viziune de ansamblu a consiliului județean, în cadrul căreia, în ultimii ani, am intervenit constant prin lucrări la infrastructura rutieră, încercând să asigurăm un echilibru la nivelul Doljului, dar și să rezolvăm cu prioritate zonele deficitare.

Desigur, vor mai fi mereu lucruri de făcut pentru a pune la punct o rețea de drumuri județene care măsoară aproape 1.200 de kilometri, dar am avut și avem în continuare, pe lângă banii proprii și sumele primite de la Guvern, pârghia fondurilor europene.

Iată că am reușit, din 2008 până în prezent, să modernizăm aproape 200 de kilometri de drumuri, prin investiții a căror valoare se ridică la 50 de milioane de euro. Experiența acumulată în toți acești ani ne va fi utilă pentru a aborda cu toată forța exercițiul financiar 2014 – 2020.“

3 (1)

Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și de vicepreședintele Cristinel Iovan, la vizita pe cele două șantiere au fost prezenți primarii localităților Murgași, Constantin Nedelea, și Bulzești, Gin Sorescu, directorul Direcției Tehnice a CJ, Aurelia Dărac, și reprezentanți ai constructorului.

ULTIMA ORĂ

National9 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional11 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional12 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional12 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional12 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional12 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National17 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON