Connect with us

Regional

IPJ Dolj. Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Published

on

Ieri, 2 iulie, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie Ciupercenii Noi şi Desa au depistat un bărbat de 49 de ani, din Ciupercenii Noi, care conducea un autoturism prin localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că cel în cauză avea o concentraţie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ieri, 2 iulie, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au depistat pe DN 55A , prin Poiana Mare, un bărbat de 34 de ani, din localitate, în timp ce acesta se afla la volanul unui autoturism, având o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul respectiv a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au depistat, în cursul zilei de ieri, un tânăr de 19 ani, din Sadova, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii celor două infracţiuni.

Ieri, 2 iulie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în localitatea Seaca de Pădure, pe DJ 606, Craiova-Vânju Mare, a avut loc un accident din care au rezultat pagube materiale. Din verificările efectuate a rezultat faptul că un şofer de 50 de ani, din Carpen, ar fi pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea şi a lovit un gard. Conducătorul autoturismului avea o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

În cursul zilei de ieri, 2 iulie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric aflat în funcţiune. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

%d blogeri au apreciat: