Connect with us

Regional

IPJ Dolj. Infracțiuni la regimul rutier

Published

on

Ieri, 30 iunie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului Poliție Rutieră Filiași au depistat un bărbat de 61 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, în Scaești, având o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 30 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate au depistat, în Cetate, pe DJ552, un tânăr de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 30 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Dăbuleni au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din Amărăștii de Jos. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Ieri, 30 iunie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 29 de ani,  din Teasc, care a condus un autoturism, pe Calea București, având o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehciul sub influenţa alcoolului.

Acţiune a poliţiştilor rutieri, pentru prevenirea accidentelor

Ieri, 30 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor care se produc pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, dar şi de la formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, 58 dintre acestea vizând conducători auto care nu au respectat limitele legale de viteză.

Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de peste 37.000 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 11 permise de conducere.