Connect with us

Regional

IPJ Olt: 42 de percheziții, în dosare de evaziune fiscală, furt și tăinuire, soldate cu șase arestări

Published

on

Şase suspecţi au fost conduşi la audieri, sâmbătă, 29 ianuarie, după zeci de percheziţii efectuate în mai multe dosare de evaziune fiscală, furt şi tăinuire, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. ”La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliţiei Municipiului Caracal au fost conduse două persoane, fiind continuate cercetările. Pentru infracţiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar, pentru infracţiunile contra patrimoniului, prejudiciul este de 35.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conform aceleiaşi surse, în urma celor 42 de percheziţii effectuate, în mai multe localităţi, au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi bunuri de interes operativ. Este vorba despre documente de evidenţă contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite mărci, patru tuburi cu aer comprimat şi bile, ce ar putea fi folosite pentru armă de tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde de tip freon şi mai multe scule şi unelte electrice. ”În cauzele penale, instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că, în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plată la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că, în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale”, a anunţat IPJ Olt. În dosarele instrumentate de poliţiştii de investigaţii criminale, mai multe persoane sunt bănuite că, din martie 2021, până în present, ar fi săvârşit mai multe furturi în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane. De asemenea, alte persoane sunt bănuite că, în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi, în municipiul Caracal.

La activităţi au participat peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de jandarmi, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituţie care a sancţionat contravenţional unul dintre operatorii economici vizaţi de percheziţii, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activităţii.