Connect with us

Evenimente

ISIS sustine ca a doborat avionul de pasageri rusesc!

Statul Islamic revendică doborârea avionului de pasageri în Egipt.

Published

on

Un avion de tip Airbus A321, la bordul căruia se aflau turiști ruși, s-a prăbușit, în această dimineață, în peninsula Sinai din Egipt, a anunțat premierul acestei țări într-un comunicat. Cu puțin timp în urmă, într-o postare pe Twitter, Statul Islamic a revendicat doborârea aeronavei.

Russia Egypt Russian Plane Crash

 

Echipele de salvare egiptene care au sosit la locul prăbușirii avionului Airbus-321 al companiei aviatice ruse „Kogalymavia” au reușit să scoată de sub resturile aparatului trupurile a cel puțin 100 de oameni, a anunțat un reprezentant al serviciilor de securitate egiptene, informează Reuters și TASS. „Am extras cel puțin 100 de trupuri neînsuflețite, celelalte continuă să se afle în epavă”, a declarat sursa de informații. La bordul avionului civil rus prăbușit în peninsula Sinai din Egipt se aflau 63 de bărbați, 138 de femei și 17 copii cu vârste de la 2 la 17 ani. Potrivit mass-media locale, până la această oră nu au putut fi găsiți supraviețuitori. Între timp, a fost deja descoperită una dintre „cutiile negre” ale avionului, informează TASS.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de 1 noiembrie 2015 zi de doliu național în legătură cu accidentul aviatic produs în Egipt, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului. Anterior, administrația aeroportului din Sharm el-Sheikh a precizat că toți pasagerii și membrii echipajului avionului prăbușit erau cetățeni ai Rusiei.

Aparatul Airbus-321 al companiei aviatice „Kogalymavia”, care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el-Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean sâmbătă la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Digi 24