Connect with us

Sport

Israel – România, de la ora 21.45, un pas important către EURO 2024

Published

on

În jocul din această seară, de la ora 21.45, din Ungaria,  România are nevoie de un egal cu Israel, pentru a se califica la EURO 2024. Victoria israelienilor ar complica puțin calculele, dar, chiar și așa, românii rămân tot la mâna lor pentru calificarea la turneul final, prima dată după o pauză de 8 ani.

La startul acestor preliminarii, tricolorii au plecat cu șansa a treia, după Elveția și Israel, extrase din primele două urne valorice, dar au șansa să termine chiar pe primul loc această grupă.

Înaintea partidei cu Israel, din această seară, România mai are nevoie de un singur punct din această deplasare pentru a obține calificarea la turneul final al Campionatului European din 2024.

„Tricolorii” ar face 17 puncte și nimic nu s-ar mai putea întâmpla în ultima etapă, atunci când echipa lui Edi Iordănescu va întâlni Elveția acasă, iar Israelul va juca în deplasare cu reprezentativa din Andorra.

Scenarii pentru Israel – România:

Victorie România: „Tricolorii” ar face sâmbătă 19 puncte și s-ar califica la EURO. Automat ar merge și Elveția la EURO, indiferent de ce va face în meciul cu Kosovo.

Egal: „Tricolorii” ar face sâmbătă 17 puncte, ar fi la 4 puncte în fața Israelului, care nu ar mai prinde reprezentativa noastră cu o etapă înainte de final, iar România s-ar califica la EURO 2024.

Victorie Israel: Calculele s-ar complica mult. Israelul ar ajunge la 15 puncte, la un singur punct în spatele României, iar „tricolorii” ar fi obligați să câștige ultimul meci, cu Elveția, pentru a nu depinde de rezultatul meciului Andorra – Israel. „Tricolorii” ar putea ajunge și cu o înfrângere în fața Elveției la EURO, dar asta ar însemna ca Israelul să se împiedice în Andorra.

Meciul va fi transmis in direct, de la ora 21.45, pe Radio România Actualități.

sursă foto:https: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial