Connect with us

Regional

Autoritățile din Oltenia iau măsuri împotriva caniculei

Published

on

Sursă imagine: ISU Mehedinţi/facebook

ISU Mehedinți a operaționalizat un punct de prim-ajutor medical, în zona Catedralei din Drobeta Turnu Severin, pentru a ajuta populația în aceste zile caniculare. Acesta este format dintr-o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple, paramedici SMURD și voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Mehedinți.

În Târgu Jiu au fost amenajate centre de prim-ajutor pentru a limita efectele caniculei în Cluburile Vârstei a Treia din municipiu. De asemenea, sunt cinci corturi amplasate în centrul pietonal, în cele două piețe, în Parcurile Debarcader și Lido, care au personal medical, aer condiționat și dozatoare cu apă. Totodată, în oraș sunt 76 de cișmele în spațiul public. De asemenea, pentru ca temperaturile ridicate să fie mai ușor de suportat de către cetățeni, Cruce Roșie Mehedinți asigură și distribuirea apei potabile. Punctul de prim-ajutor este deschis pe durata codului portocaliu de caniculă.

Și la Craiova autorităţile au luat măsuri pentru populaţie şi instituţii, care se vor aplica pe toată perioada verii, când sunt emise coduri meteorologice. Viceprimarul Municipiului, Rela Filip:

În Gorj, măsurile pentru limitarea efectelor caniculei vizează fiecare localitate, cu accent pe aglomerările urbane mari: Târgu Jiu, Motru, Turceni și Rovinari. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că în județ sunt, deocamdată, suficiente rezerve de apă pentru populație, însă un pericol uriaș îl constituie incendiile: