Connect with us

Regional

ISU Valcea au actionat pentru limitarea și inlaturarea efectelor fenomenelor hidrologice in mai multe localitati

Published

on

Ca urmare a precipitațiilor abundente care s-au înregistat în cursul zilei de 11.06.2021 pe teritoriul județului Vâlcea, echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au acționat pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidrologice în urmatoarele locații:

• În localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu unde un operator economic, cu profil de activitate comerț, a fost afectat de inundații în spațiului de desfacere, în zona depozitului și în zona administrativă. Suprafața afectată a fost de aproximativ de 800 mp. cu adâncimea apei de 5-10 cm. S-a îndepărtat gheața formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului pentru a facilita evacuarea apei din incintă cu ajutorul motopompelor.

• În localitatea Golești, sat Popești,

  • în punctul sub viaduct pe DN 73C, unde trei gospodării au avut curțile și o grădină inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanți, fără afectarea locuințelor și anexelor, suprafață afectată fiind de aproximativ 3250 mp cu o adâncime de aproximativ 1 m. S-a acționat cu ajutorul motopompelor transportabile;
  • în punctul Vasilescu unde 4 gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeț a fost rupt și aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură;
  • în punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către 6 gospodării a fost afectat de aluviuni, un autovehicul a fost luată de viitură și blocat în mâl, iar acesul către 6 gospodării poate fi facut doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaș timp, 300 ml din DN 73 C, au fost afectați de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanți pe o bandă de acces.
  • în Sat Gibești aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) afectate de aluviuni aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de ml din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul fiind posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podețului. Un autoturism a fost luat de viitură și distrus în totalitate.

• În localitatea Milcoiu, sat Milcoiu 4 familii (10 persoane din care 8 adulți- unul cu afecțiuni locomotorii și 2 minori) au fost izolate ca urmare a ruperii a unui podeț peste Pârâul Sasca.

• În localitatea Budești, sat Budești o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma incercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Conducătorul auto s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, ISU Vâlcea și Primăriei Golești și SVSU evaluează cuantumul pagubelor și lucrează pentru restabiliurea stării de normalitate.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: