Connect with us

Muzica si film

James Cameron lucrează la un nou film „Terminator”, inspirat de Inteligența Artificială

Published

on

Celebrul regizor James Cameron a dezvăluit că lucrează la un scenariu pentru următorul film din seria Terminator, care va fi inspirat, de această dată, de avansul Inteligenței Artificiale din lumea reală, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI.

Cameron, care a creat franciza în 1984, spune că are câteva întrebări persistente despre tehnologia emergentă.

Vorbind la evenimentul Dell Technologies World 2023, Cameron a spus că „amână să termine scenariul până când direcția Inteligenței Artificiale devine mai clară”.

Ce șanse de succes are următorul film din seria Terminator?

Având în vedere că precedentul film din serie, „Terminator: Dark Fate”, nu s-a descurcat extraordinar în 2019, Cameron este în mod clar în căutarea unui nou concept. Iar căutarea inspirației pentru următorul film din seria Terminator în lumea reală, în jurul avansului tehnologiei AI, ar putea să fie norocoasă.

În plus, sistemul de super-inteligență bazat pe rețele neuronale al francizei, Skynet, a fost deja invocat de nenumărate ori de către mass-media în articolele despre tehnologia emergentă.

Așadar, inversând lucrurile astfel încât ficțiunea să fie inspirată de realitate, și nu invers, ar putea aduce un suflu nou francizei, scrie Futurism.

La fel ca Skynet în prima parte emblematică a seriei, „The Terminator”, experții trag deja concluzii, avertizând că Inteligența Artificială ar putea ajunge în cele din urmă să ne omoare pe toți.

În 2023, însă, realitatea arată cu totul altfel. De exemplu, un sistem AI experimental numit ChaosGPT, care a fost conceput pentru a „distruge umanitatea”, a eșuat aproape instantaneu.

De asemenea, cercetătorii au dezvăluit că nu sunt de acord cu modul în care franciza prezintă sistemele AI.

Va mai juca Arnold Schwarzenegger în vreun film Terminator?

În multe privințe, Cameron va trebuie să caute mult pentru a găsi ceva inspirație, pentru că a avea un protagonist care discută pe computer cu un asistent AI nu pare cea mai atractivă idee de film.

În ceea ce privește legenda din „Terminator”, Arnold Schwarzenegger, el, mai mult ca sigur, nu se va întoarce în cel mai nou film din serie.

„Franciza nu s-a terminat. Dar eu, da. Am înțeles în mod clar că lumea vrea să meargă mai departe cu o altă temă atunci când vine vorba de ‘Terminator’”, a declarat Schwarzenegger pentru Hollywood Reporter.

sursa: descopera.ro