Connect with us

Regional

Jandarmii gorjeni aplică zeci de sancțiuni în perioada de prohibiție la pescuit

Published

on

pile of fish

În timp ce se apropie sezonul de pescuit, autoritățile din județul Gorj intensifică eforturile de monitorizare și aplicare a legilor privind protecția resurselor piscicole. În perioada de prohibiție la pescuit, Jandarmeria Gorjeni a anunțat că a aplicat zeci de sancțiuni în urma încălcării regulilor.

Potrivit legii, pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale este interzis în timpul perioadei de prohibiție. Orice activitate de pescuit în această perioadă constituie contravenție și se sancționează cu amendă, dar și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.

În ultimele săptămâni, jandarmii din Gorj au intensificat patrularea zonelor piscicole pentru a asigura respectarea legilor de protecție a mediului și a resurselor acvatice. Aceste eforturi au condus la identificarea și sancționarea mai multor persoane care pescuiau ilegal.

Cu detalii purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan:

Aceste acțiuni de aplicare a legii reprezintă un efort susținut al autorităților pentru a menține echilibrul ecologic și pentru a asigura durabilitatea resurselor piscicole în județul Gorj.

A consemnat Mihaela Afrenie, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: arhivă – pexels.com