Connect with us

International

Japonia, buget record, pentru 2020

938 miliarde de dolari

Published

on

În Japonia, Cabinetul a aprobat un proiect record de buget pentru 2020, de 102,66 trilioane yeni (938 miliarde dolari), pe fondul creşterii cheltuielilor de securitate socială pentru a sprijini îmbătrânirea populaţiei Japoniei.

Inițiativa alimentează îngrijorarea că ţara va continua să se confrunte cu dificultăţi în realizarea consolidării fiscale, scrie publicaţia The Japan Times, conform News.ro.
Este al optulea an consecutiv când cea de-a treia economie a lumii a întocmit o proiecţie de buget record, reflectând şi o creştere a cheltuielilor cu apărarea, întrucât Tokyo îşi propune să îmbunătăţească capacităţile în domenii noi, cum ar fi spaţiul şi ciberspaţiul.

Planul de cheltuieli pentru anul financiar care începe cu luna aprilie a fost de peste 100 de trilioane yeni pentru al doilea an consecutiv, incluzând cheltuieli cu sistemul medicale, a pensiilor publice şi a altor asigurări sociale. Guvernul va lărgi domeniul de învăţământ gratuit.

Pe baza estimării guvernului că economia Japoniei va creşte cu 2,1% în anul fiscal 2020, veniturile fiscale sunt estimate la un nivel record de 63,51 trilioane yeni, incluzând venituri mai mari din impozitul pe consum – până la 1,02 trilioane yeni comparativ cu bugetul iniţial pentru anul fiscal 2019.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: