Connect with us

International

Japonia comemorează 77 de ani de la atacul nuclear de la Hiroshima

Published

on

Japonia comemorează 77 de ani, de la atacul cu bomba atomică asupra orașului Hiroshima, primul atac nuclear din istorie. Bombardamentele de la Hiroshima și Nagasaki au ucis peste 200.000 de persoane și au avut efecte, mulți ani după dezastru. Au precipitat capitularea Japoniei, la 15 august 1945, și încheierea celui de Al Doilea Război Mondial. A fost singura dată când au fost folosite arme atomice într-un conflict, dar japonezii care au trăit acel moment şi au supravieţuit au purtat povara momentului, o viaţă întreagă.

Supraviețuitori ai bombei atomice, descendenţi ai victimelor, premierul și câțiva oficiali străini au participat la principala ceremonie, care s-a desfășurat, fără public, din cauza pandemiei. O rugăciune tăcută a avut loc, la ora locală 8 și 15 minute, marcând momentul exact, când bomba atomică americană a explodat, pe cerul Hiroshimei.

Pe 6 august 1945, americanii au lansat primul atac atomic din istorie împotriva civililor. Bomba a explodat la ora locală 8.15 minute și un întreg oraş, Hiroshima, a dispărut de pe hartă. Peste 140.000 de oameni au murit. Trei zile mai târziu, o soartă similară avea și oraşul Nagasaki.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: