Connect with us

Sport

JO Tokyo 2020: argint pentru România la proba de dublu rame masculin

Published

on

România a cucerit, în această dimineață, medalia de argint în proba de dublu rame masculin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.
România a obţinut, astfel, a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur, la dublu vâsle feminine şi trei de argint prin Ana-Maria Popescu – la spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – la patru rame masculine si Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosă –la  dublu rame masculin.
România are acum un bilanţ olimpic de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz. Țara noastră nu mai câștigase o medalie olimpică în această probă din 1988, când Dănuţ Dobre şi Dragoş Neagu câştigau argintul, la Seul. Singurul titlu olimpic la dublu rame masculin a fost obţinut în 1984, la Los Angeles, de Petru Iosub şi Valer Toma.

Tot în această dimineață,  în finala probei de dublu vâsle, categorie ușoară, echipajul României, format din Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, a terminat finala A pe locul al șaselea. Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Italia, iar podiumul a fost completat de Franța și Olanda.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: