Connect with us

Fapt divers

Jocurile video ar putea fi incluse în categoria maladiilor care generează dependenţă

Această patologie se caracterizează printr-un comportament anormal

Published

on

Marile federaţii ale editorilor de jocuri video din întreaga lume au cerut Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să revină asupra deciziei sale de a include în viitorul apropiat dependenţa de jocuri video în categoria maladiilor care generează dependenţă, informează AFP. 

Denumită „tulburare de jocuri video”, această patologie se caracterizează printr-un comportament anormal asociat acestui tip de divertisment, al cărui loc în viaţa indivizilor devine tot mai mare, în detrimentul celorlalte activităţi ale sale, a precizat OMS în luna ianuarie. 

Potrivit experţilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, un individ trebuie să manifeste o dependenţă anormală faţă de jocuri video timp de cel puţin un an înainte de a fi diagnosticat cu această afecţiune. 

Editorii de jocuri video se bazează pe un articol ce urmează să apară, potrivit spuselor lor, în luna martie în revista ştiinţifică Journal of Behavioral Addictions. În acel articol, ce are titlul „O bază ştiinţifică slabă pentru tulburarea de jocuri video: Să rămânem de partea prudenţei”, un număr de 36 de cercetători pun sub semnul întrebării decizia anunţată de OMS. 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: