Connect with us

International

Joe Biden a avertizat că va lua în calcul şi sancţiuni care să îl vizeze direct pe Vladimir Putin, dacă Rusia va invada Ucraina

Published

on

Sursă imagine:unsplash.com/Diego González

Preşedintele american, Joe Biden, a avertizat că va lua în calcul şi sancţiuni care să îl vizeze direct pe Vladimir Putin în cazul în care Rusia va invada din nou Ucraina, transmite Reuters, care notează că se întâmplă rar ca Statele Unite să sancţioneze şefi de stat.

Preşedinţii Venezuelei, Nicolas Maduro, şi Siriei, Bashar al-Assad, sunt în prezenţi vizaţi de sancţiuni. Biden a mai spus că dacă Putin le va ordona celor peste 100 de mii de militari ruşi concentraţi a graniţa cu Ucraina, va fi cea mai mare invazie de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar lumea va fi schimbată.

Totodată, liderul de la Casa Albă a reiterat că ar putea suplimenta efectivele americane din flancul estic al NATO. Statele Unite au pus deja în stare de alertă aproximativ 8500 de militari, care ar putea fi detaşaţi rapid în estul Europei. NATO are 4000 de militari şi echipamente militare în câteva batalioane multinaţionale din Polonia şi statele baltice.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON