Connect with us

National

Johnson&Johnson a descoperit o substanță cancerigenă în loțiunile de protecție solară cu aerosoli

Published

on

Compania Johnson&Johnson a retras cinci dintre loţiunile sale de protecţie solară, comercializate sub formă de spray, după ce, în urmă cu câteva luni, laboratorul independent Valisure a descoperit benzen, o substanţă cancerigenă, în 78 de loţiuni şi soluţii de protecţie solară, transmite Live Science, citat de digi24.

Compania a făcut anunţul în cursul acestei săptămâni, după ce a desfăşurat o serie de teste proprii. Produsele retrase de pe piaţă sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh, conform unui comunicat al companiei. În urma acestei descoperiri, laboratorul Valisure a transmis o petiţie Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), prin care a solicitat retragerea de pe piaţă a celor 78 de produse, precum şi declanşarea unei anchete privind modul de fabricare a acestor produse, transmite Agerpres.

Benzenul este un lichid incolor sau de culoare galben deschis, care, în cazul expunerii la niveluri ridicate, produce cancer,în special cancere ale sângelui, aşa cum este leucemia.

Compania Johnson & Johnson nu a dezvăluit cantitatea de benzen descoperită în produsele sale, dar a precizat, în conformitate cu instrucţiunile EPA, că „la nivelul detectat în testele noastre, nu este de aşteptat să apară efecte adverse asupra sănătăţii, în urma expunerii zilnice la benzen din aceste produse de protecţie solară cu aerosoli”. Cu toate acestea, compania a luat decizia voluntară de a retrage aceste produse „din precauţie”, conform comunicatului.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: