Connect with us

Info Trafic

Judetele Olteniei, sub COD GALBEN de ninsori!

Pe mai multe sectoare de drumuri naţionale, în judeţele din sudul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă.

Published

on

Pe mai multe sectoare de drumuri naţionale, în judeţele din sudul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă, însă nu sunt semnalate blocaje şi nici probleme deosebite de vizibilitate în trafic. Ninge şi pe A1 Bucureşti – Piteşti, însă carosabilul este umed şi nu s-a depus strat de zăpadă (se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant).

Pe A3 Bucureşti – Ploieşti ninge de asemenea, pe alocuri s-a depus un strat mic de zăpadă însă traficul rutier se desfăşoară fără probleme. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, dar şi la intensificări ale vântului care va viscoli zăpada, valabilă în intervalul 27 noiembrie, ora 16:00 – 29 noiembrie, ora 23:00, şi că judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea se află sub atenţionare meteo nowcasting cu cod galben de ninsori moderate cantitativ, până la ora 10:00,  politistii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

 

%d blogeri au apreciat: