Connect with us

Evenimente

Julio Iglesias la 73 de ani! Tu ce stii despre el?

Muzica lui Julio Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deținuții politici.

Published

on

Julio Iglesias s-a nascut la 23 septembrie 1943, la Madrid, fiind un cunoscut cântăreț spaniol. Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie.De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepție.

iglesias-julio-50a5541236bf9Părinții lui, Dr. Iglesias Puga și Maria del Rosario au avut grijă ca fiul lor, Julio, să studieze Dreptul la Universitatea Complutense din Madrid, dar viața nu l-a lăsat să-și termine studiile din cauza unui accident de mașină ce l-a lăsat paralizat pentru un timp în care a realizat că cea mai bună metodă de a-și canaliza durerea morală ṣi fizică e să se închidă în minunata lume a muzicii.

Totul a început atunci când într-o zi când era internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă de peste 40 de ani, încununați cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume.

După lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Julio Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deținuții politici. Aceștia erau obligați să asculte non-stop și cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.

 

Sursa: ro.wikipedia.org

%d blogeri au apreciat: