DE ACTUALITATE

Klaus Iohannis a sesizat CCR privind modificările aduse Codurilor Penal şi de Procedură Penală

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, astăzi, Curtea Constituţională atât în ce priveşte recentele modificări aduse Codurilor Penal şi de Procedură Penală, cât şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În sesizarea referitoare la codul penal şi la legea anti-corupţie, şeful statului arată că Parlamentul a depăşit limitele reexaminării, întrucât a făcut modificări şi în unele dispoziţii care nu erau vizate de reexaminare. Şi liberalii au depus la CCR o de sesizare pe această temă. 

În ceea ce priveşte modificarea Codului de procedură penală, preşedintele subliniază, în principal, că parlamentul nu a pus în acord textele criticate cu decizii anterioare ale CCR.

Actele normative, care au fost transmise spre promulgare la data de 2 mai, reduc termenele de prescripţie a răspunderii penale, introduc prescripţia de un an pentru denunţarea dării de mită şi a cumpărării de influenţă; dezincriminează total neglijenţa în serviciu şi înjumătăţesc pedepsele pentru delapidare şi abuz în serviciu.

%d blogeri au apreciat: