Connect with us

National

Klaus Iohannis in prima vizita externa din mandat la Bruxelles

Published

on

     Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, astazi şi mâine, prima vizită externă din mandat, la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Înainte de plecare, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că va aborda în discuţii teme de interes deosebit pentru ţara noastră în relaţia cu organismele europene şi cu NATO. El a subliniat că o prioritatea a mandatului său este consolidarea integrării europene şi va transmite cu claritate forurilor de la Bruxelles acest mesaj.
Preşedintele Klaus Iohannis va avea prima întâlnire cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Tot astazi, , Klaus Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dupa care, cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună. Maine, in cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohanis se va întâlni, in cursul diminetii cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, urmată, de asemenea, de o declaraţie de presă comună a celor doi oficiali.