Connect with us

National

Klaus Iohannis, la Colectiv dupa 40 de zile de la tragedie

Iohannis: „Nu vreau și nu pot să uit ce s-a întâmplat….”

Published

on

Astăzi se împlinesc 40 de zile de la tragicul incendiu din clubul Colectiv, în urma căruia 60 de tineri au murit.
Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a mers la Colectiv pentru a aprinde o lumânare. Șeful statului a păstrat un moment de reculegere.

Iohannis a declarat că nu vrea şi nu poate să uite tragedia din 30 octombrie şi îşi doreşte ca lucrurile care nu funcţionează în societate să fie schimbate, pentru ca o astfel de tragedie să nu se repete.

„Am fost în această dimineață, din nou, la locul tragediei de la clubul Colectiv. S-au împlinit 40 de zile de la drama din acea noapte. Nu vreau și nu pot să uit ce s-a întâmplat. Vreau în schimb ca, în anii ce vin, în paralel cu comemorarea victimelor și cu grija pentru supraviețuitori și familiile lor, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcționează corect în societatea noastră, pentru a nu se mai repeta o asemenea tragedie. Să ne rugăm cu toții pentru cei dispăruți! Fie ca amintirea victimelor să rămână veșnică în inimile noastre!”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

În urma incendiului din clubul bucurestean 60 de persoane si-au pierdut viata, iar alte câteva sute au fost rănite.
În Bucureşti mai sunt internate 24 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie, dintre care 3 pacienţi în stare critică şi 21 în stare stabilă. În clinicie din străinătate mai sunt tratați 28 de răniţi.