Connect with us

National

Klaus Iohannis la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Presedintele Romaniei va participa maine si poimaine la discutiile privind criza imigrantilor.

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat, astăzi, la Bruxelles, pentru a participa, mâine şi poimâine, la reuniunea Consiliului European. Principala temă de discuţie va fi migraţia, iar ţara noastră se plasează, în această chestiune, pe poziţii de solidaritate cu ceilalţi membri ai Uniunii Europene, afirma şeful statului la plecare.

Singura cale de ieşire din această criză este calea negocierii. Toate părţile implicate trebuie să fie aduse la masa negicierilor şi atunci se vor găsi soluţii. Acesta este punctul de vedere oficial al României şi acest punct de vedere îl facem cunoscut peste tot. România este printre puţinele ţări care mai are personal la Ambasada din Damasc. Nu suntem unul dintre marii actori, însă, prin faptul că suntem acolo, putem fi facilitatori în discuţii care pot duce spre pace în zonă.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că România îşi îndeplineşte cu succes misiunea de apărare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, chiar dacă nu face parte din Spaţiul Schengen.